A Summer Academy egy olyan nyári egyetemi rendezvény mely során 2 hétig egy maximum 15 fős csapat, a külvilágtól elzárt helyen (internet és telefon elérhetőség nélkül) tartózkodva, egy elismert professzor mentorálása és vezetése segítségével ismerkedhet meg a vezetéshez, szervezéshez és mérnökséghez kapcsolódó tudományokkal. A Summer Academy jelenleg két professzor vezetése alatt kerül megrendezésre, évente kétszer: Professor Jim Platts (University of Cambrdige) és Professor Dietrich Brandt (RWTH Aachen).   ((angol link))


A Vision évente egy kiválaszott téma köré szerveződő, 4-5 napos, szakmai jellegű rendezvény, előadás-sorozat. A Vision lényege abban áll, hogy az adott téma helyi vonatkozásait (például változásmenedzsment Finnországban) mutatja be a vállalatok, kormány és önkormányzatok szemszögéből.   ((angol link))


Az Academic Days célja a különböző egyetemek közötti tudás megosztása. Előadások, gyárlátogatások és tréningek segítségével támogatja az európai diákok egyéni és szakmai fejlődését.   ((angol link))


A Europe3D egy olyan projekt melynek az a feladata, hogy – 4-5 napos rendezvények keretein belül – bemutassa a kiválasztott célországot 3 fő aspektusból: gazdasági, kulturális valamint politikai vonatkozásban. Célja, hogy az ország és az ország kultúrájának megismerésével, megértésével a résztvevők hatékonyabban tudjanak a jövőben együttműködni és képesek legyenek leküzdeni az egymás között álló akadályokat. A három terület (politika, gazdaság, kultúra) neves képviselői előadásokon és interaktív foglalkozásokon keresztül mutatják be a hallgatóknak a fogadó ország különlegességeit.   ((angol link))


A Business Booster segíti és ösztönzi a vállalkozói szemléletet a hallgatók körében; ezt tréningek, képzések, és versenyek megszervezésével érik el. A Business Booster célja, hogy segítse a diákokat a kezdő vállalkozásaik elindításában.   ((angol link))


A Council Meeting az ESTIEM éves közgyűlése, mely évente kétszer kerül megrendezésre. Európa szerte mintegy 200-300 aktív tagot felölelő, legnagyobb esemény az ESTIEM-en belül. A rendezvény keretein belül a szervezet fenntartásával és fejlesztésével kapcsolatos témákat vitatják meg, valamint megválasztják a szervezet vezetőségi tagjait.


A TIMES egy három fordulóból álló, elsősorban műszaki menedzsereknek és ESTIEM tagoknak szóló pán-európai esettanulmányi verseny. A verseny során több mint 350 csapat méri össze erejét az nyelvű esetek megoldásával. A helyi fordulók (Local Qualification) után a győztes csapatok részt vehetnek a 7 elődöntő (Semi Final) egyikén, majd innen a legjobbak kvalifikálják magukat a döntőbe (Final), ahol a győztes csapat megkapja az “Az Év Műszaki Menedzserei” (“IEM Students of the Year”) címet.   ((angol link))